Piemēram, garneles virsmu iespējams pasargāt, pirms tā pārklāšanas ar plānu ledus kārtiņu ātri iemērcot sašķidrinātajā slāpeklī. Šī metode izveido viendabīgu ledus kārtiņu, ļaujot produktu sasaldēt pavisam. Turklāt kriogēnā sasaldēšana ir uzlabojusi sīgu (Coregonus lavaretus) dzimtas zivju (Coregonus clupeoides, Eiropas sīga, sīga) fileju izskatu un garšu, palielinot ienākumus daudziem ražotājiem.
Galvenie ieguvumi:
- Ātrā sasaldēšana samazina pilēšanu un saglabā garšu
- Sasaldēšanas procesa laikā produkts izžūst mazāk
- Zemas ieguldījumu izmaksas
- Īsāks iekārtas apkopes un pārbaudes laiks
- Augstāks higiēnas līmenis iekārtā nozīmē, ka to nepieciešams tīrīt mazāk
- Transportēšanas siksnas neatstāj iespiedumus uz iepriekšējās sasaldēšanas cietināto pārtikas produktu virsmām
Produkts |
CRYOLINE® | |||
MT | CS | SC | CF | |
Filejas | *** | *** | *** | ** |
Vesela zivs | *** | ** | * | * |
Garnele** | *** | ** | * | |
Vēžveidīgie** | *** | ** | * | |
Zivju burgeri | *** | *** | ** | * |
Marinēti produkti* | ** | ** | *** | ** |
Zivs mīklā vai rīvmaizē | *** | *** | * | * |