ASM Foods ražo džemu un šokolādi pārtikas rūpniecībai, piena pārstrādes rūpnīcām, saldējuma ražošanas nozares uzņēmumiem, maizes ceptuvēm un konditorejas uzņēmumiem. Uzņēmums ietilpst starptautiskajā uzņēmumu grupā Barry Callebaut un nodarbina 150 darbiniekus. ASM Foods ir AGA klients jau vairāk nekā piecpadsmit gadus. Šo gadu laikā AGA ir vairākas reizes sniegusi palīdzību uzņēmumam ASM Foods tā produktu attīstīšanas procesā, aicinot veikt izmēģinājumus AGA testēšanas laboratorijā Helsingborgā.
Šī laboratorija ir viena no septiņām AGA/Linde testēšanas laboratorijām pasaulē, kas atrodas Zviedrijā. Laboratorijā klienti var izmēģināt dažādus saldēšanas paņēmienus, lai katram produktam atrastu optimālu risinājumu. Uzņēmuma ASM Foods produktu klāstu ir papildinājuši jauni produkti, tāpēc tas ir apmaksājis vairākus izmēģinājumus Helsingborgas laboratorijā.
“Testēšanas laboratorijas apmeklējumi mums ļāva izmēģināt dažādus saldēšanas risinājumus jaunu ar produktiem saistītu ideju izvērtēšanai. Pēc testu pabeigšanas mēs uzņēmumā papildus izvērtējām to rezultātus. Tas ļāva mums veiksmīgi pāriet uz nākamo produktu attīstīšanas procesa posmu,” saka Roger Alsäter, ASM Foods ģenerāldirektors
ASM Foods — uzņēmums, kas vienmēr tiecas attīstīt savu produktu klāstu, — augstu vērtē iespēju izmēģināt dažādus saldēšanas risinājumus pilnībā aprīkotā laboratorijā kopā ar AGA ekspertu komandu.
Uz šo brīdi ASM Foods nav ieplānojis veikt izmēģinājumus testēšanas laboratorijā. Taču uzņēmums zina, kur vērsties nākamreiz, kad būs nepieciešams rūpīgi pārbaudīt idejas jaunu produktu radīšanā.