Esam izstrādājuši MAPAX® risinājumu klāstu, lai pārvarētu problēmas, ar kurām sastopas sausās pārtikas un konditorejas izstrādājumu ražošanas speciālisti.
Tādi sausās pārtikas produkti kā kakao produkti, čipsi, zemesrieksti, kafija un garšvielas, piena pulveris un ātri pagatavojamās kartupeļu biezeņa pārslas satur nepiesātinātas taukskābes. Tas šādus produktus padara jutīgus pret oksidēšanās un sasmakuma procesiem.
Oglekļa dioksīds palēnina pelējuma veidošanos
Galvenie konditorejas produktu sabojāšanās faktori ir pelējuma veidošanās un ķīmiskā sabrukšana. Problēmas var radīt arī rūgšanas procesi konditorejas izstrādājumos un maizē ar pildījumu. Tā kā konditorejas izstrādājumiem raksturīga zema ūdens aktivitāte, citu mikroorganismu veidošanās, izņemot pelējumu, problēmas rada reti.
Pelējums ir aerobs mikroorganisms, ko iespējams efektīvi kontrolēt, iesaiņojot produktu aizsargatmosfērā ar CO2 un nodrošinot zemu skābekļa atlikuma līmeni (mazāk par 1%). Tas paildzina produkta glabāšanas laiku par vairākām dienām. MAPAX ir ideāli piemērots rudzu maizei, saldajiem konditorejas izstrādājumiem, pīrāgiem un iepriekš ceptai maizei.
Please click here for larger image
Konditorejas izstrādājumi
Dāņu konditorejas izstrādājumos un citos glazētos konditorejas izstrādājumos palielināts CO2 līmenis var iespaidot glazūras izskatu, tam izšķīstot taukos un "izkausējot" glazūru.
Produkta izskatu var pasargāt, līdzsvarojot CO2 koncentrāciju ar slāpekli. Iepakojamais materiāls ar gāzu un mitruma barjeru
MAPAX iepakojumā nodrošina vēl efektīvāku aizsardzību pret mitruma zaudēšanu un absorbciju.
Jutīga sausā pārtika
Iepakojumos, kuri satur īpaši jutīgus sausās pārtikas produktus, piemēram, piena pulveri zīdaiņiem, skābekļa līmenim jābūt zemākam par 0,2%. Oksidēšanās procesus iepakojumā var veiksmīgi apturēt, aizstājot skābekli ar slāpekli (N2) vai oglekļa dioksīdu (CO2), vai šo gāzu maisījumu.