Esam izstrādājuši MAPAX® risinājumu klāstu, lai pārvarētu problēmas, ar kurām sastopas augļu un dārzeņu nozares speciālisti.
Tā kā augļi un dārzeņi elpo, caurlaidība ir galvenais faktors iepakojuma izvēlē. Ja augļi un dārzeņi iesaiņoti nepietiekamas caurlaidības plēvē, nevēlami anaerobie apstākļi (<1% skābekļa un 20% oglekļa dioksīda) samazina to kvalitāti. Turpretim pārmērīga caurlaidība kavē aizsargatmosfēras saglabāšanu. Radītais mitrums rada paaugstinātu kvalitātes pasliktināšanos. Mikroporainā plēve un LDPE/OPP ir augļu un dārzeņu iepakošanai piemēroti MAP plēvju paraugi.
Augļiem un dārzeņiem elpojot, aizsargatmosfēra pārtop līdzsvarotā aizsargatmosfērā (EMA). Ar EMA skābeklis (O2) un oglekļa dioksīds (CO2) caur plēvi ieplūst nepieciešamajā apjomā, lai produkts varētu elpot. EMA ietekmē tādi faktori kā elpošanai nepieciešamā norma, temperatūra, iepakojuma plēve, iepakojuma izmērs, pildījuma svars un gaisma. Savukārt elpošanai nepieciešamo normu ietekmē produkta šķirne, lielums, briedums un sagatavošana. Tādēļ optimāla EMA aprēķini atsevišķam elementam ir tik sarežģīti.
Lai izveidotu Jūsu produktam optimālu EMA, AGA kompānijā mēs varam palīdzēt izvēlēties gāzu maisījumus, kas satur dažādas elpošanai nepieciešamās normas. Ierastākajos gadījumos augļu un dārzeņu glabāšanas ilgums ievērojami palielinājās, izmantojot EMA ar 3-10% O2 un 3-10% CO2.
Kā jau iepriekš tika skaidrots, elpošanas procesa laikā aizsargatmosfēra izdalās gaisa necaurlaidīgajā iepakojumā. Tomēr dažos gadījumos var būt vēlama gāzes iepludināšana iepakojumā, lai paātrinātu labvēlīgās EMA vides izveidošanos. Piemēram, salātu enzimātisko apbrūnēšanu var aizkavēt, iepakojumā iepludinot gāzi gaisa vietā.
Mūsu inženieri veiks virkni testu, lai noteiktu optimālu risinājumu Jūsu augļiem vai dārzeņiem. Atšķirīgi apstākļi var būt jāizveido, piemēram, mizotiem kartupeļiem un āboliem (lai novērstu enzimātiskās reakcijas, kas rada apbrūnēšanu, tos nedrīkst iepakot, izmantojot skābekli). Piemēram, iepriekš nomizotus kartupeļus var iesaiņot 20% CO2 + 80% N2. Pie +4 līdz +5°C (+39,2 līdz +41ºF) tas paildzina glabāšanas laiku no 0,5 stundām līdz 7-8 dienām.